2019. június. 16.
   
Betűméret
image image
Válasszon minket! 2011. február 15. kedd, 12:28   Elgondolkodott már azon, mi lett volna, ha Andrea Bocelli, Ray Charles, vagy Stevie Wonder nem épített volna zenei karriert azért, mert nem lát?...Vagy azon, hogy ha Francisco Goya spanyol festő és grafikus abbahagyta volna pályafutását azért, mert elvesztette hallását?...
Teljes cikk elolvasása
Szolgáltatás 2011. február 15. kedd, 10:12 Nálunk mindíg kedvező árakat talál, próbálja ki a munkánkat! Teljes cikk elolvasása

 

Tájékoztató

IWIWGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterFacebookJP-Bookmark

Tájékoztatás
az Egyesület a Sérült Emberekért szervezet által megnyert
ÉAOP-5.1.3-10.-2010-0023 számú, „Közös LÉPÉSEK a hátrányos helyzetű emberek
helyzetének
javításáért és az Egyesület a Sérült Emberek
szervezet megerősítéséért
” című projektről

A támogató levelet, amely szerint nyertünk az Észak-alföldi Regionális Operatív Program ÉAOP-5.1.3-as pályázati kiírásán 2011. májusában kaptuk meg, ami alapján a vásárolni kívánt ingatlant leelőlegeztük a vételár 50 %-ával. 2011. május 26.-án visszaküldtük a támogató levélben írt feltételek teljesítését. Ezután módosítani kellett a költségvetésünket, így 2011. augusztus 12.-ével kaptuk meg az újabb támogató levelet.     
A pályázat keretében kértünk és kaptunk előleget, melynek összege 12.500.000.-Ft. volt. Ennek ellenére a projektünket a tervezett 2011. június 1.-jével kezdtük meg a szükséges tárgyi eszközök vásárlásával. Közben még 2011. június 7.-ével elküldtük az egyszerű közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívását három képző intézménynek a pályázatban megvalósításra kerülő tréningek és képzési szolgáltatások megvalósítására, melyet a Türr István Képző és Kutató Intézet nyert el. Megkezdtük az árajánlatok bekérését, valamint a tréningekre a toborzást.
Ennek keretein belül szórólapokat helyeztünk el több helyen, a régió Munkaügyi Központjaiban, partner szervezeteknél, többek között a Fehér Bot Alapítványnál, családsegítőknél stb. A Látássérültek Észak-Alföldi Regionális Egyesülete segítségével 1500 látássérült személynek jutattuk el a felhívásunkat a tréning és a képzés lehetőségéről. Ezen előkészítő folyamatok után a jelentkezőket nyílt napra invitáltuk – szeptember 14.-ére két időpontban a sok jelentkezőre való tekintettel, ahol bővebb tájékoztatást kaphattak az általunk nyújtott képzési lehetőségről.
Fél órával a nyílt nap megkezdése előtt sajtótájékoztatót tartottunk, melyen a helyi médiát informáltuk a kínálkozó lehetőségről, az Alföld TV és a Régió Rádió jelent meg. Szeptember 9.-én elindítottuk az első két tréning csoportot, párhuzamosan 8 órától 12 óráig és 12 órától 16 óráig.
A délelőtti csoportban 8, a délutániban pedig 10 fő vett részt.

Sajtotajekoztato01_1

Sajtotajekoztato02_1

A második turnushoz kapcsolódó nyílt napunk 2011. október 6.-án került megrendezésre 17 fő előzetesen érdeklődőből 11 vett részt, míg a harmadik, egyben utolsó ilyen eseményre november 16.-án került sor 14 érdeklődő mellett 8 jelentkezővel.
A második turnus – az elsőhöz hasonlóan – két párhuzamosan futó csoporttal zajlott le, délelőtt 10, délután 11 fővel.
Az utolsó turnus egy délelőtti csoportot foglalt magában, 11 fővel. 1-1 tréning 4 hétig tartott, így lehetőségünk volt megismerkedni közelebbről a résztvevőkkel, a problémáikkal, családi hátterükkel.

Összesen 107 fő jelentkezett a tréningre. A jelentkezők közül 50 személy visszamondta a jelentkezését a tréning megkezdése előtt.
A tréning kezdetekor 7 fő mondta vissza a jelentkezését. A tréningen résztvevők közül 6 fő helyezkedett el a tréning ideje alatt.
A tréninget követően további 4 fő helyezkedett el.

Ez azt jelenti, hogy a tréningnek köszönhetően összesen 10 fő, azaz a résztvevők 20 %-a tudott munkát találni.

Tanusitvany01_1

Tanusitvany02_1

Természetesen a továbbiakban is követjük a résztvevők sorsát. A tréning ideje alatt folyamatos pszicho-szociális támogatásra volt szükség, hogy programba tarthassuk a résztvevőket. Folyamatos kapcsolatban álltunk a tréninget lefolytató Türr István Képző és Kutató Intézettel, hogy komplex módon lássuk a csoportokban résztvevők helyzetét. Minden hónapban rádiós közösségi műsort készítettünk a résztvevőkkel az egyesületünk internetes rádiójában a Lépés rádióban, melynek címe: Közös Lépések – a pályázat címéhez igazodóan.

csoport01_1

Tanusitvany03_1

A tréning ideje alatt két alkalommal is töltettünk ki kérdőívet a résztvevőkkel, első alkalommal arról, hogyan találtak rá a lehetőségre, személyes adataikat vettük fel illetve hogyan próbáltak eddig munkát találni, élnek-e bármilyen fogyatékossággal.
A második alkalommal elégedettségi felmérést végeztünk a körülmények, a trénerek és a foglalkozások kapcsán, hogy a megfelelő minőség biztosított legyen.

csoport02_1

Mindezek után 2011. decemberében elérkezett a kiválasztás ideje. 24-en jelezték, hogy szeretnének bekerülni a képzésbe. A Képző Intézettel közösen felvételi eljárást folytattunk le. A szempontok a következőképpen alakultak: az írásbeli felvételin nyújtott teljesítmény a pontszámok 20%-át adták, a szóbeli elbeszélgetés 30%-ot, míg a tréningen való részvétel (jelenlét, együttműködés, alkalmazkodó képesség, teljesítmény a feladatokban) 50%-ot tett ki maximum.

2012. január 9.-ével elindult 16 fővel a rádió-műsorszerkesztő munkatársa OKJ-s képzés.
Azóta folyamatosan minden nap 8 órától 12.15 óráig tart a képzés.

studio01_1

studio02_1


A résztvevők már túl vannak az első modulzáró vizsgákon is. A napi képzés után a résztvevők közül 1 fő önkéntesként híreket szerkeszt az internetes Lépés rádiónknak. 2 fő – hétfőn és pénteken – 12 órától 14 óráig szórakoztató műsorban szintén önkéntesként társ-műsorvezetőként vesz részt.

hirszerkesztes_1

 

További 1 fő hírolvasást vállal, szintén önként.

Névnap

Ma 2019. június 16., vasárnap, Jusztin napja van. Holnap Laura, Alida és Alina napja lesz.

IDŐJÁRÁS

Hőtérkép
Hőtérkép

Széltérkép
Széltérkép
Forrás:www.idokep.hu

Elérhetőségeink

  • Elnök: Holló Márta
  • Postacímünk: 4025 Debrecen, Hatvan utca 28. fszt. 1.
  • Székhely: 4025 Debrecen, Hatvan utca 28. fszt. 2.
  • Telephely1: 4025 Debrecen, Hatvan utca 28. fszt. 1.
  • Telephely2: 1065 Budapest, Bajcsy Zsilinszky út31. 3/12
  • E-mail: info[kukac]egyse.hu
  • Mobil: 06 (20) 975-8220
  • Telefon: (52) 504-900
  • Fax/Telefon: (52) 321-454

 


Nagyobb térképre váltás